Zwemapparatuur en accessoires

swimming-equipment-and-accessories

swimming-equipment-and-accessoriesDe markt voor zwemapparaten, accessoires en uitrusting is divers. De basisproducten die elke zwemmer nodig heeft zijn een zwempak, zwembril en badmuts. Daarnaast zijn er producten voor beginners, die niet meer gebruikt worden als ze eenmaal weten te zwemmen en producten die beter geschikt zijn voor ervaren zwemmers. Het is altijd handig om te weten welke apparaten er zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden.

Basis hulpmiddelen

Bij het zwemmen heeft elke zwemmer een zwempak nodig. Voor de heren is dat een zwembroek of zwemshort. Zwembroeken worden vaker afgeraden omdat ze weerstand bieden in het water en maken dat de zwemmer minder snel vooruit gaat. Voor vrouwen is het meest comfortabele zwempak een pak dat uit één stuk bestaat. Badmutsen zijn vaak vereist in publieke zwembaden en zijn handig voor zwemmers met lang haar. Zwembrillen zijn vaak ook vereist en zijn handig tijdens het zwemmen, omdat er dan geen water in de ogen terechtkomt.

Extra Hulpmiddelen

Tijdens het aanleren van de borstcrawl en rugslag is het vaak moeilijk om adem te halen tijdens het uitvoeren van de zwemslagen. Voor sommige mensen duurt het even voordat ze deze vaardigheid onder de knie hebben. Met behulp van een neusclip kan worden voorkomen dat er water in de neus terechtkomt. Er wordt dan geademd via de mond en is de concentratie meer op de zwemslagen en niet op de ademhaling. Verder zijn zwemvliezen goede hulpmiddelen voor beginners. Ze houden het lichaam boven water, waardoor de zwemmer zich beter kan concentreren op de armen en benen.

Niet verplichte hulpmiddelen

Zwembuizen zijn leuk zwembadspeelgoed dat ook kan worden gebruikt tijdens zwemlessen als hulpmiddel om te drijven, omdat ze het lichaam ondersteunen. Het zijn lange gekleurde flexibele cilinders gemaakt van schuim. Ze zijn aantrekkelijk voor kinderen en worden daarom vaak gebruikt om kinderen spelenderwijs te leren zwemmen. Verder worden ze ook gebruikt tijdens water aerobics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *