Hoe je zwemmen leuk kunt houden

swimming

swimmingGemotiveerd blijven tijdens het zwemmen is belangrijk om goede prestaties te boeken. Vooral voor ervaren zwemmers is het belangrijk dat ze niet baan na baan zwemmen zonder daarbij te genieten. Ze moeten banen trekken als plezierig ervaren en om dat te doen zijn er verschillende strategieën die ze kunnen toepassen. Dit artikel zal enkele van die strategieën behandelen.

Strategieën voor meer zwemplezier

  • Na een lange werkdag is het raadzaam om eerst balansoefeningen te doen alvorens te starten met het trainen. Deze oefeningen stimuleren concentratie en geven een ontspannen gevoel in het water.
  • Begin langzaam te zwemmen. Langzaam zwemmen geeft je gewrichten en spieren de kans om op te warmen. Door gelijk in het water te springen en keihard aan de hard te slaan zul je sneller uitgeput raken en minder kunnen presteren.
  • Leer de verschillende zwemslagen. Het kunnen zwemmen van de verschillende zwemslagen maakt trainen interessanter. Het kunnen uitvoeren van vaardigheden die zijn aangeleerd bij een zwemslag, tijdens een andere zwemslag werkt motiverend en resulteert in betere zwemmers.
  • Lees zwemboeken en bekijk zwemvideo’s. Hoe meer kennis je hebt over zwemmen, hoe makkelijker het zal zijn om te experimenteren in het water. Dit maakt trainingen ook leuker.
  • Vraag de zwemcoach of zwemvrienden om feedback om je zwemtechnieken te verbeteren. Let vooral op de technieken die minder goed ontwikkeld zijn. Ook kun je iemand vragen om je zwemsessies op te nemen. Het zelf zien van je fouten stelt beter in staat om deze te verbeteren.
  • Tel de slagen per lengte. Tijdens het zwemmen kun je tellen hoeveel slagen je zwemt per lengte. Door je zwemtechnieken te analyseren kun je nagaan hoe je dit aantal kunt verminderen of verhogen. De concentratie op de zwemtechnieken wordt ervaren als een aangename meditatie staat.

Het meest belangrijke tijdens zwemmen is dat je vrienden maakt en geniet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *