Gezondheidsvoordelen van zwemmen

health-benefits-of-swimming

health-benefits-of-swimmingHeb je wel eens nagedacht over de voordelen van zwemmen voor de gezondheid? Zwemmen is een van de beste sporten om een gezond lichaam te behouden. Dit artikel zal enkele van deze voordelen behandelen en aangeven waarom het belangrijk is om regelmatig te zwemmen.

Het eerste voordeel van zwemmen is dat het een complete body-workout is. Zwemmen vereist dat al je ledematen in beweging komen, waardoor de spieren in het lichaam ingezet worden. Dit kan worden versterkt door tijdens het zwemmen afwisselend de zwemslagen uit te voeren, omdat tijdens elke slag de ledematen op een andere manier worden gemobiliseerd. Dit resulteert in soepele gewrichten.

Zwemmen wordt ook aangeraden als cardiotraining. Het uithoudingsvermogen kan middels zwemmen worden vergroot. Zo wordt de bloeddruk verlaagt, het hart versterkt en het inspanningscapaciteit vergroot.

Voor mensen die willen afvallen of hun gewicht onder controle willen houden is zwemmen een goed alternatief. Zwemmen bevordert gewichtsafname en controle, omdat er tijdens de uitoefening ongeveer 3 calorie├źn verbrandt worden per mijn per pond lichaamsgewicht. Echter, is dit pas van kracht als er minimaal 2 keren per week wordt gezwommen gedurende 30 minuten.

Voor het verlichten van bepaalde lichaamspijnen is zwemmen een excellente sport. Het wordt vaak geadviseerd aan pati├źnten met rugklachten om de rugslag te zwemmen om klachten terug te dringen en de rug te verstevigen. Verder is het een uitstekende oefening voor mensen met artrose, omdat het een zachte druk en steun biedt aan de rug.

Tijdens het zwemmen wordt het lichaam ondersteunt door het water. Doordat water een grotere dichtheid heeft dan lucht, beperkt het de snelheid waarmee je vooruitkomt. Het heeft ook een beter effect op het lichaam dan andere takken van sport en wordt vooral aangeraden aan ouderen en zwangere vrouwen.

Kortom. zwemmen heeft heel veel voordelen voor de gezondheid en kan door een ieder worden gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *